Porcje: 2 porcji.
- 2,5 szklanki mąki,
- 1/3 szklanki oliwy,
- 1/3 wody,
- 1 jajko,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- pół łyżeczki oregano
- pół łyżeczki bazylii
- ulubione dodatki na farsz ( w naszym przypadku były to pomidory, oliwki, szynka i mozzarella)
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, na stolicy usypać kopczyk i zrobić w nim wgłębienie. Do wgłębienia wlać wodę, oliwę oraz wbić jajko. Dodać sól i zioła. Ciasto zagnieść. Następnie rozwałkować na kształt blachy i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Na wierzchu ułożyć ulubione składniki. Piec w 200 stopniach na termoobiegu około 15-20 minut.
Recenzja:
Ciasto nie zadowalało moich kubków smakowych. Nie osiągnęłam takiego celu by mi te ciasto smakowało.
Przepis ze strony: Pizza bez drożdży – przepis na ciasto
Przepis ze strony: Pizza bez drożdży – przepis na ciasto
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz