Ukończył technikum elektroniczne, zajął się jednak działalnością w branży gastronomicznej. Praktykował u boku takich szefów kuchni jak Alain Ducasse, Yannick Alléno, Ferran Adrià. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną tytułem „Chef de L'Avenir”. W Warszawie otworzył restaurację Atelier Amaro, która w 2013 jako pierwsza restauracja w Polsce została oznaczona gwiazdką Michelin.
Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix w kategorii literatura kulinarna na Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej w Paryżu.
Jesienią 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef, a wiosną 2014 prowadzącym polską edycjęprogramu Hell’s Kitchen, którą prowadził do wiosny 2016 przez pięć edycji.
Autograf zdobyłam pisząc maila na adres reservations@atelieramaro.pl
Pozdrawiam!! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz