poniedziałek, 3 października 2016

Ciasto na naleśniki do krokietów

Składniki (6 porcji):
  • mleko 400 ml
  • woda gazowana 250 ml
  • sól 1 szczypta 
  • pieprz 1 szczypta 
  • mąka 600 g
  • jajka 4 sztuki
Przygotowanie: 
  • do miski wybijamy jajka.
  • do roztrzepanych jajek dodajemy sól i pieprz.
  • do jajek z solą i pieprzem dodajemy mleko i wodę, całość miksujemy.
  • gdy mamy wszystkie składniki wymieszane, dodajemy mąkę i miksujemy aby nie było grudek.
  • z tak przygotowanego ciasta robimy naleśniki smażąc na patelni z obu stron.
  • jeśli chcemy nakładać farsz na naleśniki, dobrze żeby były zimne, bo lepiej się zawija i nie parzy w dłonie.
Ja do środka krokietów dałam pół parówki owiniętą serem i pieczarki, które były wcześniej podsmażone na patelni. Krokiety wyszły bardzo pyszne. 

Smacznego i pozdrawiam!! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz