- mleko 400 ml
- woda gazowana 250 ml
- sól 1 szczypta
- pieprz 1 szczypta
- mąka 600 g
- jajka 4 sztuki
- do miski wybijamy jajka.
- do roztrzepanych jajek dodajemy sól i pieprz.
- do jajek z solą i pieprzem dodajemy mleko i wodę, całość miksujemy.
- gdy mamy wszystkie składniki wymieszane, dodajemy mąkę i miksujemy aby nie było grudek.
- z tak przygotowanego ciasta robimy naleśniki smażąc na patelni z obu stron.
- jeśli chcemy nakładać farsz na naleśniki, dobrze żeby były zimne, bo lepiej się zawija i nie parzy w dłonie.
Ja do środka krokietów dałam pół parówki owiniętą serem i pieczarki, które były wcześniej podsmażone na patelni. Krokiety wyszły bardzo pyszne.
Smacznego i pozdrawiam!! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz